donderdag 16 maart 2017

Zeeklassen - dag 4


Deze morgen moesten we vroeg opstaan maar groette de zon ons meteen! Na het ontbijt belegden we onze sandwiches en staken wat drankjes, koekjes en fruit in onze rugzak. Zo waren we klaar om alweer een super leuke en interessante dag te starten! We namen de tram tot in Nieuwpoort stad. Daar moesten we even wandelen tot aan de boot. We zochten allemaal een plaatsje en vertrokken voor een een bootreis van 1 uur en 45 minuten. Na het bekijken van de prachtige natuur, wat werken in ons dagboekje en het eten van het middagmaal zette de kapitein ons af in Diksmuide. Daar bekeken we eerst een film over de groote oorlog. Daarna gingen we met de lift naar de 22ste verdieping. Van daaruit konden we heel ver zien. We konden ook bekijken hoe de omgeving was tijdens de oorlog. Daarna gingen we telkens een verdieping naar beneden waar we steeds weer verrast werden door de vele filmpjes, kledij, wapens,... die ons meer uitleg gaven over hoe het verliep tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Na dit leerrijke bezoek bracht de boot ons terug naar Nieuwpoort, en de tram bracht ons naar Oostduinkerke.
We hadden nog even tijd om te spelen op het speelplein en aten erna heerlijk stoofvlees met wortelen en puree. Na een heerlijke chocomousse bekeken we het tweede deel van 'Free Willy'.
Het was alweer een fantastische dag!

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB