maandag 14 maart 2016

Op schattenjacht!

De laatste 2 weken werkten we in het 1e leerjaar rond Piraten. We leerden zingen en spreken als piraten, we leerden hoe piraten leefden, hoe een schip eruit ziet, de verschillende soorten schepen en we maakten een eigen schatkaart van de klas. Maar donderdag kwam de apotheose van het thema: een echte schattenjacht! We tekenden een plattegrond van de speelplaats om daarna op zoek te gaan naar de cijfertjes op de plattegrond om zo het codewoord te kraken om de schatkaart te krijgen. Het werd een echte race van de ene uithoek naar de andere. Het codewoord bleek 'de schat' te zijn. Niet miskozen want we kregen daarna meteen de schatkaart te zien op de speelweide. Piraat Steff en Inez toonden ons de schatkaart maar wij moesten wel zelf de route zoeken en opdrachten uitvoeren. Zo hinkelden we op één been, alsof we een houten been hadden, zochten 2 woorden in de lettersoep en rolden van de piratenberg. Daarna gingen we opzoek naar onze schat en die bleek in de zandbak te zitten. Graven maar! We graafden en graafden en graafden tot... Owen de schat vond. Het was een schat met lekkere snoepjes! Mmmmmmmmmm! Wat een lekker zalige namiddag!


0 reacties :

Jaarthema 2019-2020

Jaarthema 2019-2020

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen voor volgend schooljaar:

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2018 die niet van de voorrangsperiode konden genieten, is gestart op maandag 2 maart 2020 om 8u00 stipt.

AANDACHT: omwille van de Corona-maatregelen kunnen inschrijvingen nu enkel via mail doorgegeven worden (info@vbsheilighart.be). U ontvangt daarna een e-mail met de gegevens die we hiervoor nodig hebben. Het ondertekenen van de documenten volgt later.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be