donderdag 19 maart 2015

Afval, wat doe je er mee?

We werkten rond het thema afval. Het was hierbij vooral belangrijk dat ook kleuters attent worden gemaakt op het feit dat elk 'produceren' van een iets, ook 'afval' met zich meebrengt. En dat er heel veel verpakkingsmateriaal is, dat tenslotte in de vuilnisbak terecht komt. Is dat een verantwoordelijkheid voor kleuters? Natuurlijk niet! Maar voor een goede attitudevorming is het nooit te vroeg. Daarom trokken we op onderzoek langs vuilnisbakken en containers... En heel vaak zeiden we "Foei!" omdat grote mensen zomaar afval gooien waar het eigenlijk niet mag! Maar al dat verpakkingsmateriaal was wel leuk om mee te knutselen: een spelletje, een auto, een robot, een boot... En zelfs onze oude stiften, kregen een tweede leven. We maakten er verf mee ! Hiermee schilderden we allerlei mooie dingen die de natuur ons gegeven heeft.

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB