dinsdag 20 januari 2015

Greet, een 'arts zonder grenzen' op bezoek in de vijfde klas

Op dinsdag 20 januari kwam Greet Torbeyns , de tante van Juliette en Viktor, op bezoek in het vijfde leerjaar. Greet is oud-leerling van onze school en al enkele jaren werkzaam bij 'Artsen Zonder Grenzen'. Ze kwam ons vertellen over haar ervaringen als arts in het buitenland. 'Artsen Zonder Grenzen' was reeds werkzaam in meer dan 70 landen voornamelijk in Afrika en Latijns-Amerika. Zelf was Greet reeds werkzaam in Congo, Ivoorkust, Filipijnen en Sierra Leone. Vaak werkt ze in conflictgebieden waar oorlog heerst of landen waar een natuurramp veel ellende veroorzaakte. 'Artsen zonder Grenzen' helpt in vluchtelingenkampen, verzorgt zieken, vaccineert mensen en leidt ter plaatse ook verpleegsters en dokters op. Greet helpt vooral bij de bevallingen. Soms betekent dit dag en nacht werken in primitieve omstandigheden. Ze was reeds gedurende een periode van 10 maanden weg van huis. Eén van de moeilijkheden waarmee ze te kampen heeft, is het gebrekkige transport ter plaatse. Ook zieke mensen moeten soms urenlang wandelen om hulp te krijgen. Naast dit zware werk geniet Greet ook wel van de mooie natuur, de verschillende culturen en vooral van de blije gezichten van de mensen die ze kan helpen. Greet, de leerlingen van het vijfde leerjaar hebben vol bewondering geluisterd en gekeken naar jouw verhaal. Ik wens je ook veel succes toe en heb veel respect voor het fantastische werk dat je doet voor al deze mensen. Dank je wel dat je onze gast wilde zijn.

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB