maandag 9 juni 2014

Ik in het verkeer.

Kleuters krijgen steeds meer en meer te maken met het verkeer. Daarom gingen we eens kijken hoe het er in echte verkeerssituaties aan toe gaat. Maar eerst allemaal een fluohesje aan. Waarom eigenlijk? Dan zijn we voor de andere weggebruikers veel beter zichtbaar! Tijdens onze uitstap hadden we vooral aandacht voor de voetganger in het verkeer. Waar zijn de beste oversteekplaatsen? In de schoolomgeving zagen we de octopuspalen; die vertellen de automobilisten dat ze een oversteekplaats waar veel kinderen komen, naderen. Op het zebrapad oefenden we een veilige manier om over te steken. Dat viel best mee! Op de hele drukke weg, konden we gebruik maken van de verkeerslichten voor de voetgangers. "Rood licht uit, groen licht aan, ik mag nu rustig over gaan!" En we onthouden vooral, dat de straat, het voetpad en het zebrapad, geen speelplekken zijn!

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB