dinsdag 15 oktober 2013

Herfst in het bos.

Vandaag gingen de 3 klassen oudste kleuters op uitstap. Om regen en wind te trotseren hadden de meesten zich voorzien van stevige laarsjes en een regenjas met kap. De bus bracht ons naar het bos in Tiegem. We begonnen met een stevige wandeling door de donkere grotjes, de bron, over de brugjes, langs omgehakte bomen, een hut van takken, paddenstoelen (we vonden zelfs een vliegenzwam!, een kikkerpoel (een minikikkertje kwam ons even vergezellen)... Natuurlijk werd er ook heel veel herfstmateriaal gezocht, gevonden en verzameld. Beukennootjes, wilde en tamme kastanjes, eikels, bolsters... De zakken werden gevuld en meegesleept. Het zonnetje verscheen en zag dat het goed was! Van al dat rapen, kregen we honger. De met zorg bereide lunchpakketjes werden met veel smaak verorberd. Na het eten kregen we opdrachtjes van 'versierkabouter' (maak een mannetje met bladeren), van kabouter 'spring-in-'t veld' (springen met voeten samen), kabouter 'luister-fluister', kabouter 'hoofd-in-de-wolken'....En als slot mochten de kleuters nog wat spelen op de speeltuigen. De grote glijbaan was een echt succes! Het was een super toffe dag, waar we allemaal met volle teugen van genoten hebben.

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB