dinsdag 7 mei 2013

Afval, wat doe je daar mee?

Alweer enkele weken geleden werkten we rond het thema 'AFVAL'.De kleuters brachten allerlei verpakkingsmateriaal mee naar de klas. Zaken die normaal in de een of andere vuilnisbak terecht komen. Al dat afval werd in de klas uitgekieperd. Zo ontstond letterlijk een 'berg' van afval. Toen gingen we daar mee aan de slag. Mogen we zomaar alles is de vuilnisbak gooien? Neen! Sorteren dus! En wat gebeurt er daarna met het afval? We leerden dat van oude flessen nieuw glas gemaakt wordt. We kunnen oude kleren naar de kledingcontainer brengen. En we verspillen geen papier, zo sparen we bomen. En de wroetertjes? Die knabbelen onze groenten- en fruitafval fijn... En met het meegebrachte verpakkingsmateriaal konden we nog allerlei leuke dingen maken!

0 reacties :

MOEDERDAGPAKKET: online bestelling.

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB