vrijdag 19 april 2013

De eend van Jules.

Deze week werkten we rond het boekje: ' De eend van Jules'. Jules krijgt van mama een nieuwe trui. Niemand in de klas heeft zo'n mooie trui met een eend erop! Hij trekt hem aan maar.... De eend op zijn eend is verdwenen! Jules gaat op zoek. Bij mama, papa, opa, zus, de hond, de buurman. Nergens kan hij zijn trui vinden. Tot hij op weg gaat naar de klas en de kleuters merken dat het op zijn achterkant staat. Doorheen het thema maakten we kennis met de begrippen voor-en achterkant. Ook draaiden we in de klas onze trui met tekeningen, rits of knopen eens om zodat ze op de achterkant stonden. We maakten kennis met de verschillende plaatsen in het huis. We kwamen meer te weten over de eendjes. En maakten het boekje na door het verhaal na te spelen, nog een kaft te knutselen en een eendje te maken uit speeldeeg. Zo kunnen alle kleuters het verhaal thuis opnieuw vertellen aan de hand van het boekje.

0 reacties :

MOEDERDAGPAKKET: online bestelling.

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB