donderdag 1 december 2011

Lieve grootouders!

Het thema 'grootouders' ligt weeral een tiental dagen achter ons. De kleuters maakten via foto's en een bevraging in hun 'ik-boekje' kennis met de oma's en opa's, mémé's en pépé's van de andere kinderen van de klas. Ze brachten ook voorwerpen mee die bij hun grootouders nog bekend waren, maar die voor de kleuters 'rare' onbekende dingen waren: zoals een koffiemolen, een pijp, haakwerkjes, manchetknopen, een weegschaal voor brieven....Ook bij de oude zwart-witfoto's moesten de kinderen vaak lachen of keken ze wat raar op. Mémé die als klein meisje op een kameel gefotografeerd werd op school. Of een klasfoto van toen oma in het 4de leerjaar zat, met enkel meisjes (de jongens zaten in de jongensschool) Een grappige opmerking was: 'met wie moesten zij dan later trouwen?'
We namen zelf ook enkele foto's. Ziet opa Thomas er niet schitterend uit?
En zien jullie de verschillen tussen foto 3 en 4 en foto 5 en 6?
In de tweede reeks foto's zie je de kinderen aan het werk bij het bereiden van pralines om aan oma en opa te geven.
En voor de liefhebbers volgt hier het recept (super eenvoudig maar wel lekker)
Laat 150 gr bruine of zwarte chocolade smelten 'au bain marie'. Voeg ongeveer 50gr rice krispies toe en roer alles goed elkaar. Met behulp van 2 lepels laat je op een stuk bakpapier of aluminiumfolie telkens een hoeveelheid chocolademengsel vallen. Grootte en vorm zijn vrij te bepalen. Laat ze toch zeker een 6-tal uren op een goed koude plaats afkoelen. Je kunt de pralines heel gemakkelijk van het papier verwijderen.
Smakelijk!

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar:

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, start op maandag 9 november 2020.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be