maandag 23 september 2019

Naar de boomgaard


Op 19 september trokken we voor de eerste keer op uitstap met de wolvenklas. Bestemming was een plukboerderij in Zwevegem. We volgden een fruitleerpad waarbij we vanalles te weten kwamen over de groei van appels doorheen de seizoenen. Ondertussen konden we al smullen van een lekker appeltje? Wisten jullie dat de Cox de koning van de appels genoemd wordt? Dit is een lekker appeltje dat zowel zo gegeten kan worden, als gestoofd, bereid in allerlei gerechten.
Daarna konden de kleuters appels plukken, volgens de richtlijnen van boerin Marijke. Van deze apples mochten de kleuters 2 kilo afwegen om mee te nemen naar huis. Dan gingen we nog appels rapen die na het wassen in een hakmachine terecht kwamen. Het sap begon al vlug te stromen. Mmmm lekker hoor! Tussen de activiteiten door konden de kleuters ook nog wat spelen in de tuin.  Na de picknick maakten we nog een wandeling naar een nabijgelegen bos. Flink gestapt hoor! 
Zin om ook eens zelf appels te gaan plukken? Dit kan elke zaterdag en zondag. Hof 't Klokhuis in de Vinkestraat 7 te Zwevegem (Sint Denijs)


0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB