woensdag 2 maart 2016

Stoeprand...stop !

De voorbije 2 weken hadden we het over het 'verkeer' en dan vooral over de rol van de kleuter als voetganger. Allereerst hadden we het over het belang van het dragen van een fluohesje. Toen dat wel duidelijk was, trokken we het aan en gingen we op stap. We leerden oversteken op het zebrapad in de straat van de school. Heel belangrijk hierbij is de slogan: "Stoeprand ...stop!" Dan kijken naar links, naar rechts en weer naar links en pas oversteken als er geen naderende auto's zijn. Daarna gingen we ook eens kijken hoe we veilig kunnen oversteken op een heel drukke weg. Gelukkig zijn daar allerlei hulpmiddelen; zoals verkeerslichten voor voertuigen, voor fietsers en ook voor voetgangers. En nu weten we ook dat de octopuspaal de auto's waarschuwt dat ze in de buurt van onze school zijn, dus dat ze langzaam moeten rijden ! En als dat nog niet genoeg is, dan waarschuwt het fluogele mannetje, Viktor is zijn naam trouwens, hen nog eens extra. We namen de proef op de som en merkten dat niet alle autobestuurders hier rekening mee houden ! Foei hoor !

0 reacties :

Jaarthema 2022-2023

Jaarthema 2022-2023

Ontbijtpakketten

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

CLB