donderdag 31 maart 2016

Rekenintegratie 3e kleuters en 1e leerjaar

Ieder trimester komen de kleuters van het 3e kleuter en de leerlingen van het 1e leerjaar samen om de overgang voor de kleuters naar het 1e leerjaar wat vlotter te laten verlopen. Ze ondervinden stapje voor stapje hoe het er in het 1e leerjaar aan toe gaat. In het 1e trimester knutselden we samen maar in het 2e trimester gingen we met rekenen aan de slag. We speelden in groepjes van 4: 2 leerlingen uit het 1e leerjaar en 2 3e kleuters een rekenspelletje. De rekenslang had ladders om naar boven te klimmen, gevangenissen waar we een beurt moesten overslaan, puzzelstukjes om een puzzel van cijfers te maken en een dobbelsteen om opnieuw te gooien. We gooiden met de dobbelsteen en gingen het aantal vakjes (tot en met 4) vooruit. Hadden we een puzzel helemaal gemaakt dan gingen we om een nieuwe puzzel bij de juffen of meester. Wat een pret!0 reacties :

Jaarthema 2022-2023

Jaarthema 2022-2023

Ontbijtpakketten

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

CLB