woensdag 14 oktober 2015

Tanden poetsen!

Omdat al heel wat kindjes een paar melktandjes verloren bekeken we onze mond wat van dichterbij. Ondertussen hadden we al de namen van de tanden geleerd, maar deze keer leerden we onze tanden poetsen. Niet door te doen alsof maar door onze eigen tandenborstel en tandpasta te gebruiken. We maken onze tandenborstel nat, doen er een erwtje tandpasta op, poetsen eerst de buitenkant van links naar rechts en van onder naar boven, daarna de binnenkant en de bovenkant van onze tanden om dan zeker niet de tong te vergeten en te eindigen met het spoelen en afdrogen van onze mond en tandenborstel. Wat een stappenplan! Terwijl het ene groepje hun tanden leerde poetsen, mocht een ander groepje hun tandenpoetskaart inkleuren en versieren. Daarop duiden we elke dag aan hoeveel keer we poetsen. Want 's morgens EN 's avonds is dat heel belangrijk!
Kijk maar eens hoe wij dat doen!

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB