zaterdag 28 maart 2015

Mmm... wentelteefjes !

Na het bezoek van de kippen, maakten we een lekker dessertje klaar met eitjes: wentelteefjes of verloren brood of ook wel klakkaards genoemd. Blijkbaar wordt dit tegenwoordig nog maar weinig gegeten, want slechts enkele kleuters kenden dit. De kinderen mochten telkens per 2 het gerechtje bereiden. Met een lepel een tik geven op de eierschaal tot die breekt en het ei in een bord laten glijden. Het ei goed losroeren en een eierdopje melk toevoegen. Weer zorgvuldig roeren. Ondertussen kan de pan met een klein beetje boter warm worden. Daarna een boterham in het eiermengsel leggen, omdraaien en dan, hup, vlug in de pan! Eventjes laten bakken... omdraaien en ook de andere kant laten baken en de boterhammetjes terug op een bord leggen. Er nog wat bruine suiker op strooien en klaar! Smullen maar! En voor alle mini chefs een welverdiende 10 !

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Inschrijven eetfestijn schoolfeest

Inschrijven eetfestijn schoolfeest
Schoolfeest 11 juni 2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB