donderdag 19 maart 2015

Afval, wat doe je er mee?

We werkten rond het thema afval. Het was hierbij vooral belangrijk dat ook kleuters attent worden gemaakt op het feit dat elk 'produceren' van een iets, ook 'afval' met zich meebrengt. En dat er heel veel verpakkingsmateriaal is, dat tenslotte in de vuilnisbak terecht komt. Is dat een verantwoordelijkheid voor kleuters? Natuurlijk niet! Maar voor een goede attitudevorming is het nooit te vroeg. Daarom trokken we op onderzoek langs vuilnisbakken en containers... En heel vaak zeiden we "Foei!" omdat grote mensen zomaar afval gooien waar het eigenlijk niet mag! Maar al dat verpakkingsmateriaal was wel leuk om mee te knutselen: een spelletje, een auto, een robot, een boot... En zelfs onze oude stiften, kregen een tweede leven. We maakten er verf mee ! Hiermee schilderden we allerlei mooie dingen die de natuur ons gegeven heeft.

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB