dinsdag 7 mei 2013

Afval, wat doe je daar mee?

Alweer enkele weken geleden werkten we rond het thema 'AFVAL'.De kleuters brachten allerlei verpakkingsmateriaal mee naar de klas. Zaken die normaal in de een of andere vuilnisbak terecht komen. Al dat afval werd in de klas uitgekieperd. Zo ontstond letterlijk een 'berg' van afval. Toen gingen we daar mee aan de slag. Mogen we zomaar alles is de vuilnisbak gooien? Neen! Sorteren dus! En wat gebeurt er daarna met het afval? We leerden dat van oude flessen nieuw glas gemaakt wordt. We kunnen oude kleren naar de kledingcontainer brengen. En we verspillen geen papier, zo sparen we bomen. En de wroetertjes? Die knabbelen onze groenten- en fruitafval fijn... En met het meegebrachte verpakkingsmateriaal konden we nog allerlei leuke dingen maken!

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB