vrijdag 10 december 2010

De droomfabriek


Eerste leerjaar - Op woensdag 24/11 was er op onze school een raar beest geland. Dat beest heet Doedel.  Doedel wil samen met ons onze dromen waarmaken. 
Vooraleer we aan de slag konden met onze ideeën kregen we van de papa van Mathis Dewerchin eerst een beetje uitleg over zijn werk. 
Jo Dewerchin is onze klasdroomcoach.  We kregen heel wat dingen te zien die Jo verkoopt zoals handdoeken, badtapijtjes, kamerjassen, ...
Hij moet zelf heel veel de weg.  Hij toonde ons ook een heel kleurenpalet, daarvan stonden we versteld. Al die mooie kleurtjes.
Hij kon ons ook vertellen dat China wel een heel belangrijk land is in de productie van katoenvezels.  Zij hebben een ideaal klimaat om daar katoen te laten groeien. Dank je wel Jo, om onze droomcoach te zijn en om ons iets te leren over textiel. 
In de klas hebben we onze ideeën eens opgelijst.  We wilden iets doen voor de andere kinderen, maar wat?
Uiteindelijk kwamen we met de twee klassen op een goed idee uit. 
1A zou wafels bakken in de klas en de kinderen die komen naar de kersthappening die laten versieren.
1B wilde vormpjes maken voor aan de kerstboom.  Ook deze mochten de aanwezige kinderen komen versieren.

0 reacties :

OPB 2019

KALENDER

SCHOOLMENU

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2018-2019

De voorrangsperiode voor broers en/of zussen alsook kinderen personeel van het geboortejaar 2016, is gestart op maandag 6 november 2017. Inschrijvingen kunnen enkel plaats vinden na telefonische afspraak met het secretariaat of de directie.

Kinderen van dit geboortejaar die niet van deze voorrangsperiode genieten, kunnen pas ingeschreven worden vanaf de eerste schooldag van maart. Onze inschrijvingen starten op maandag 5 maart 2018, vanaf 8u00. Hiervoor wordt er ook best een afspraak gemaakt met het secretariaat of de directie. Er is ook nog een info-avond op dinsdag 6 februari 2018 van 17u30 tot 19u30.

ZOEKEN

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive