maandag 25 oktober 2010

Mmmm... pompoensoep

Om een beetje in de sfeer van halloween te komen, bracht ik pompoenen mee naar de klas. Nadat we ze van dichtbij bekeken hadden, gingen we er soep van maken. De koks van dienst waren Marit, Julie, Kobe, Arthur en Connor. Eerst moest het pompoenvlees in stukjes gesneden worden. Dat was hard hoor! Daarna moest er een ui geschild en in stukken gesneden worden. En naar het schijnt, moet je niet zo wenen als je tijdens het snijden je tong uitsteekt! Eventjes wat boter smelten, de ajuin een beetjes aanstoven (dat ruikt reeds lekker!) en de stukjes pompoen toevoegen. Nu nog een blik gepelde tomaten en een bouillonblokje toevoegen. Kruiden met peper en zout, een half uurtje laten koken, af en toe eens roeren, mixen en klaar is.... de pompoensoep! Smakelijk!

0 reacties :

OPB 2019

KALENDER

SCHOOLMENU

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2018-2019

De voorrangsperiode voor broers en/of zussen alsook kinderen personeel van het geboortejaar 2016, is gestart op maandag 6 november 2017. Inschrijvingen kunnen enkel plaats vinden na telefonische afspraak met het secretariaat of de directie.

Kinderen van dit geboortejaar die niet van deze voorrangsperiode genieten, kunnen pas ingeschreven worden vanaf de eerste schooldag van maart. Onze inschrijvingen starten op maandag 5 maart 2018, vanaf 8u00. Hiervoor wordt er ook best een afspraak gemaakt met het secretariaat of de directie. Er is ook nog een info-avond op dinsdag 6 februari 2018 van 17u30 tot 19u30.

ZOEKEN

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive