woensdag 29 september 2010

Naar de boomgaard

Het wordt stilaan een gewoonte. Ook dit jaar trokken we naar de boomgaard. enkele bereidwillige mama's, papa's, grootouders brachten ons veilig naar de plaats van bestemming. De meeste kleuters hadden hun regenlaarzen aan, en dat was ook wel nodig, want hier en daar was het toch wel wat modderig. De fruitboerin, Marijke, wachtte ons op en onder begeleiding van de huiskitten, volgden we eerst het fruitleerpad. Daarna toonde Marijke ons voor hoe we appels moesten plukken en ze voorzichtig in de kratten leggen. Toen alle kratten goed gevuld waren, mochten de kleuters nog een krat vol appels rapen. Natuurlijk enkel die zonder wormgaten of rotte plekken. Dan de mouwen opgestroopt en de appels gewassen. Elk om de beurt mochten de kinderen 2 appels in de grote, nogal lawaaierige hakselmachine gooien. Deze appelpulp werd in een appelpers gegooid en kijk... daar liep het appelsap in een emmer! En dan nog proeven natuurlijk. Mmmm, heerlijk appelsap; gezond en zelf gemaakt, dat smaakt!
Hier kunt u enkele foto's van de uitstap bekijken.

0 reacties :

OPB 2019

KALENDER

SCHOOLMENU

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2018-2019

De voorrangsperiode voor broers en/of zussen alsook kinderen personeel van het geboortejaar 2016, is gestart op maandag 6 november 2017. Inschrijvingen kunnen enkel plaats vinden na telefonische afspraak met het secretariaat of de directie.

Kinderen van dit geboortejaar die niet van deze voorrangsperiode genieten, kunnen pas ingeschreven worden vanaf de eerste schooldag van maart. Onze inschrijvingen starten op maandag 5 maart 2018, vanaf 8u00. Hiervoor wordt er ook best een afspraak gemaakt met het secretariaat of de directie. Er is ook nog een info-avond op dinsdag 6 februari 2018 van 17u30 tot 19u30.

ZOEKEN

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive