maandag 23 september 2019

Naar de boomgaard


Op 19 september trokken we voor de eerste keer op uitstap met de wolvenklas. Bestemming was een plukboerderij in Zwevegem. We volgden een fruitleerpad waarbij we vanalles te weten kwamen over de groei van appels doorheen de seizoenen. Ondertussen konden we al smullen van een lekker appeltje? Wisten jullie dat de Cox de koning van de appels genoemd wordt? Dit is een lekker appeltje dat zowel zo gegeten kan worden, als gestoofd, bereid in allerlei gerechten.
Daarna konden de kleuters appels plukken, volgens de richtlijnen van boerin Marijke. Van deze apples mochten de kleuters 2 kilo afwegen om mee te nemen naar huis. Dan gingen we nog appels rapen die na het wassen in een hakmachine terecht kwamen. Het sap begon al vlug te stromen. Mmmm lekker hoor! Tussen de activiteiten door konden de kleuters ook nog wat spelen in de tuin.  Na de picknick maakten we nog een wandeling naar een nabijgelegen bos. Flink gestapt hoor! 
Zin om ook eens zelf appels te gaan plukken? Dit kan elke zaterdag en zondag. Hof 't Klokhuis in de Vinkestraat 7 te Zwevegem (Sint Denijs)


0 reacties :

Jaarthema 2019-2020

Jaarthema 2019-2020

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen voor volgend schooljaar:

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2018 die niet van de voorrangsperiode konden genieten, is gestart op maandag 2 maart 2020 om 8u00 stipt.

AANDACHT: omwille van de Corona-maatregelen kunnen inschrijvingen nu enkel via mail doorgegeven worden (info@vbsheilighart.be). U ontvangt daarna een e-mail met de gegevens die we hiervoor nodig hebben. Het ondertekenen van de documenten volgt later.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be