donderdag 26 oktober 2017

Herfst in de Berenklas

We werkten in de Berenklas twee weken rond de herfst. We prikten onze vingers aan een bolster en leerden het verschil tussen een tamme en wilde kastanje. We hoorden via een verhaal en tafelpoppenkast dat sommige dieren een wintervoorraad aanleggen. De tweede kleuters boetseerden een egel, de derde kleuters een vliegenzwam. Met onze verzamelde blaadjes en herfstvruchten werkten we ons herfstwerkje verder af. We hebben met blaadjes gestempeld en een herfstboom getekend of geschilderd. Via ons themaliedje rond de herfstblaadjes weten we hoe het komt dat de bomen kaal worden. Als je graag het liedje eens wil horen, vraag ons maar om het te zingen. We kunnen het liedje heel goed! Het verhaaltje over Rikki en de eekhoorn maakte ons een beetje verdrietig, want de eekhoorn is gestorven. Met onder andere eikels hebben we een aantal dingen gemeten. 

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB