woensdag 14 oktober 2015

Tanden poetsen!

Omdat al heel wat kindjes een paar melktandjes verloren bekeken we onze mond wat van dichterbij. Ondertussen hadden we al de namen van de tanden geleerd, maar deze keer leerden we onze tanden poetsen. Niet door te doen alsof maar door onze eigen tandenborstel en tandpasta te gebruiken. We maken onze tandenborstel nat, doen er een erwtje tandpasta op, poetsen eerst de buitenkant van links naar rechts en van onder naar boven, daarna de binnenkant en de bovenkant van onze tanden om dan zeker niet de tong te vergeten en te eindigen met het spoelen en afdrogen van onze mond en tandenborstel. Wat een stappenplan! Terwijl het ene groepje hun tanden leerde poetsen, mocht een ander groepje hun tandenpoetskaart inkleuren en versieren. Daarop duiden we elke dag aan hoeveel keer we poetsen. Want 's morgens EN 's avonds is dat heel belangrijk!
Kijk maar eens hoe wij dat doen!

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB