donderdag 15 oktober 2015

De meter ontdekken

Tijdens de lessen meten en metend rekenen leerden de leerlingen van het 1e leerjaar de meter kennen. Niet hun vrouwelijke meter die erbij was bij hun doop, nee hoor, de meter waarmee we de lengte, breedte, hoogte en diepte meten. Ze kregen het verhaal van de hopeloze keizer die een kast in zijn paleis wou te horen en daar kwam een hele goede kastenbouwer met het idee om 1 ding te gebruiken om alles te meten. Zo kreeg de keizer toch de kast die hij wou. Daarna mochten ze eens voelen hoe lang de meter wel is en proberen een meter ver te springen. Maar leerden ze ook voorwerpen in de klas te schatten en te meten met de meetlat. Is het nu minder dan, evenveel of meer dan 1m? Vraag het aan de leerlingen van onze klas want zij zijn nu experts!


0 reacties :

OPB 2019

KALENDER

SCHOOLMENU

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2018-2019

De voorrangsperiode voor broers en/of zussen alsook kinderen personeel van het geboortejaar 2016, is gestart op maandag 6 november 2017. Inschrijvingen kunnen enkel plaats vinden na telefonische afspraak met het secretariaat of de directie.

Kinderen van dit geboortejaar die niet van deze voorrangsperiode genieten, kunnen pas ingeschreven worden vanaf de eerste schooldag van maart. Onze inschrijvingen starten op maandag 5 maart 2018, vanaf 8u00. Hiervoor wordt er ook best een afspraak gemaakt met het secretariaat of de directie. Er is ook nog een info-avond op dinsdag 6 februari 2018 van 17u30 tot 19u30.

ZOEKEN

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive