donderdag 15 oktober 2015

De meter ontdekken

Tijdens de lessen meten en metend rekenen leerden de leerlingen van het 1e leerjaar de meter kennen. Niet hun vrouwelijke meter die erbij was bij hun doop, nee hoor, de meter waarmee we de lengte, breedte, hoogte en diepte meten. Ze kregen het verhaal van de hopeloze keizer die een kast in zijn paleis wou te horen en daar kwam een hele goede kastenbouwer met het idee om 1 ding te gebruiken om alles te meten. Zo kreeg de keizer toch de kast die hij wou. Daarna mochten ze eens voelen hoe lang de meter wel is en proberen een meter ver te springen. Maar leerden ze ook voorwerpen in de klas te schatten en te meten met de meetlat. Is het nu minder dan, evenveel of meer dan 1m? Vraag het aan de leerlingen van onze klas want zij zijn nu experts!


0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB