donderdag 29 oktober 2015

De liter ontdekken

In het eerste leerjaar ontdekten we vandaag de liter. Nadat de keizer van ons verhaal de juiste kast had wou hij ook een groot zwembad in zijn tuin en wat bleek? Niet alle emmers waren even groot dus liep zijn zwembad de ene keer over en de andere keer was er te weinig water in om te kunnen zwemmen. Er moest dus een oplossing komen. 1 van de lakeien had een goed idee en vond de liter uit. Als iedereen die zou gebruiken zou alles goed komen. Inderdaad, het zwembad van de keizer werd keer op keer juist gevuld en het probleem was opgelost. We bekeken heel wat flesjes, blikjes, brikjes,... en zagen dat er op heel wat verpakkingen het symbool 'l' staat. We schatten of er meer of minder dan 1 liter in een fles kon en mochten natuurlijk ook meteen gaan meten. Wat een waterpret!

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB