maandag 28 september 2015

Van het hart, de botten en de longen, tot de spieren.

In het thema 'Mijn lijf, mijn lichaam' onderzochten we vandaag waarom we rechtop kunnen staan, iets kunnen omhoog heffen en neer zetten, hoe we ademen en waarom en hoe ons hart klopt. We bekeken filmpjes over ons skelet, het hart, de longen en de spieren. We leerden dat ons skelet uit wel 206 botten bestaat. Daarnaast zochten we de leerling met de langste adem door heel lang 'AA' te zeggen zonder bij te ademen, zochten we naar onze eigen hartslag en die van onze buur, sprongen we op en neer om te zien of onze hartslag veranderde en voelden we aan onze arm wat onze spieren precies doen als we onze arm (ont)plooien. Het werd een leerrijke namiddag in 1Lb!


0 reacties :

MOEDERDAGPAKKET: online bestelling.

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB