zondag 2 november 2014

Mmmm... Pompoensoep!

Juf bracht een pompoen mee naar de klas. De kleuters maakten al vlug de link naar 'Halloween' en 'griezelen'. Enkele kleuters mochten helpen om van de pompoen lekkere soep te maken. Pompoen, ajuin en worteltjes werden vakkundig en zeer geconcentreerd gesneden. Alles in de pan, water toevoegen, wat peper en zout (volgens de meeste kleuters was dit 'suiker') en 2 bouillonblokjes. (Dit herkenden de meeste kleuters, maar niemand kon het echt benoemen... kaas? chocolade? boter?... ) Waarvoor het kookplaatje diende en de mixer, dat wisten ze dan wel weer! Toen we na de speeltijd de klas binnenkwamen, konden we reeds de lekkere geur van verse soep opsnuiven. Even laten afkoelen en we konden proeven. Niet alle kleuters waren er dol op, maar iedereen heeft ervan geproefd. Dikke duim hiervoor!

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB