donderdag 2 oktober 2014

Naar de boomgaard!

Op een prachtige 'zomerse' herfstdag, gingen we op uitstap naar de boomgaard. We waren op alles voorzien. Met laarzen en regenjassen konden we modder en een bui trotseren. Een picknick moest er voor zorgen dat we van de gezonde buitenlucht, geen 'appelflauwte' kregen. Heel veel lieve mama's, papa's, oma's en opa's, brachten ons veilig en vlot naar onze bestemming. Nog eens bedankt hiervoor! De fruitboerin, Marijke, verwelkomde ons en vertelde ons allerlei leuke weetjes over hun bedrijf: over de verschillende namen van appels en peren, waarom er bijtjes nodig zijn tussen de appelbomen... Iedereen mocht alvast een appeltje uit de mand nemen, en we waren vertrokken. Eerst volgden we via pijlen en infobordjes het fruitleerpad. Daarna moesten we de handen uit de mouwen steken om appels te plukken. Toch een moeilijk werkje hoor! En voorzichtig de appels in de bak leggen. Neen, niet gooien! Anders krijgen ze builen en blutsen. 2 kisten vol met appels plukten we. Daarna gingen we appels rapen. Vuile appeltjes mochten in de kist, rotte appelen niet! Dan de kisten op de kar en rijden maar. Best wel hard werk hoor! Elke kleuter kreeg een zak en hierin mocht hij 10 appelen doen. Klaar? Doe er dan nog maar eens 10 bij. Dat was ongeveer 3 kilo. Toch nog maar eens nakijken op de weegschaal. De geraapte appeltjes kregen een badje en daarna gingen ze in de hakmachine. Het pulp werd in een appelpers gegooid en zie... het sap begon te stromen! Mmm heerlijk zo'n beker puur natuur, vers geperst appelsap! Bedankt lekkere appel!

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB