woensdag 25 juni 2014

Leuke uitspraken uit de vlinderklas! :)

Traditiegetrouw zijn ze hier weer! Veel plezier!

Juf : 'waarvoor dient een wasspeld?' Lars : 'om kleren vast te houden!'.

Thema 'sint en piet' : het paard van de sint is ziek... wat nu? Marie : 'ik heb een lossomming!' (oplossing). ;)

Thema 'Kerstmis'. Juf legt uit hoe we een lichtje kunnen zijn voor mekaar : door zomaar een knuffel te geven, door lief te zijn, door mekaar te helpen,... Emma en Marie hebben ruzie. Alexander : 'nu zijn ze donkere wolkjes hé juf?'.

De lichtjes zijn uit om het donker te maken in onze klas voor het godsdienstig onderhoud.  Als het afgelopen is stampt Alexander met zijn sportschoenen op de grond : 'je moet de lichtjes niet meer aansteken, ik heb er in mijn schoenen!'

Sofie is nieuw in de klas.  Op haar eerste schooldag zegt Mia verwonderd : 'ze kan al praten!'.

Op de kleuterspeelplaats stapt directeur Tony met een meneer. Ze bekijken de bomen. Alexander vraagt zich af waarom ze daar zijn. Juf legt uit dat ze gaan kijken om de bomen te snoeien. Alexander bekijkt alles heel serieus en als de directeur en de meneer weggaan roept hij verontwaardigd : 'juf! Ze hebben de bomen nog niet verknoeid!!!'. :)

Op de speelplaats loopt een witte poes. De kinderen kijken geboeid. Emma heeft ook een poes thuis en ze zegt : 'weet je hoe mijn Bellie noemt?'

De kinderen mogen vrij spelen binnen het thema 'knuffels'. Mathis D : 'juffrouw, mijn knuffel ligt hier zomaar op de weg!'.

Juf vertelt het verhaal van Anna op de boerderij.  Op de prent is te zien dat er een eitje gevallen is, het is kapot... Juf vraagt : 'wie zal dat nu opeten?'  Jacob heel enthousiast : 'IK!!'

Mia's handen zijn nat.  Ze toont die en zegt : 'mijn handen zijn kletsevuil!'

Yune : 'ik ben gevallen in de lucht!'.

Liedje 'voetje voor voetje daar komen wij aan, we mogen alleen op de eilandjes staan.  Pas maar op voor de krokodil, of die bijt je in je bil'.  Mathis D : 'ik ga àltijd over de brug!'.

Het is koud.  Alexander ziet de oorverwarmers van Marie en zegt : 'die oorverbandjes zijn van Marie hé?'.

Alexander maakt een puzzel van 60 stukjes van Dora.  Daarop staat een figuurtje en juf zegt : 'dit is een stukje van die dinosaurus'.  Alexander : 'maar juffrouw toch, 't is een leguaan!' ;)

De kleuters mogen spelen.  De knuffelhoek is open.  Yune : 'juf, ik mag niet in de pluffelhoek!'.

Emma : 'juffrouw, ik heb mijn jas aangedoet!'.

De windpokken zijn volop op school.  Fien komt vertellen dat haar zusje Lore uit onze klas er ook heeft : 'ze heeft de wimperblokjes..'.  ;)

We staan buiten te wachten tot de bel gaat.  Het is warm buiten en Mia ziet van ver haar papa staan in een witte t-shirt zonder mouwen.  Mia lacht en roept : 'ik heb papa gezien in zijn ondervel!' :)

Leuk hé!
Aan iedereen een zonnige, fijne vakantie gewenst!
Juf Katrien Duyvejonck0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB