maandag 9 juni 2014

Fietsertjes in de dop !

Kleuters vinden het fijn om te fietsen. Dit met of zonder steunwieltjes. Daarom werd dit thema gedurende enkele dagen uitgewerkt in de klas. Eerst bekeken we een filmpje over kinderen die leren fietsen. Alle vaardigheden en oefeningetjes die we in het filmpje zagen, werden daarna ook uitgetest. De volgende punten kregen speciale aandacht: vertrekken op een goede manier (dit is 1 pedaal naar boven brengen en zo vertrekken, of enkele keren met een voet afzetten en daarna vertrekken). Steeds voor je uitkijken en recht rijden, een bocht nemen, een hindernis ontwijken en slalom rijden, vertragen, remmen en stoppen op de aangegeven plaats. Ten slotte aan de rechterkant van de fiets afstappen(in het verkeer is dit de kant van het voetpad!)

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB