maandag 19 mei 2014

Melksnorren bij de oudste kleuters

Vorige week kwam juf Treze stage doen in onze klas, we startten dit thema met een bezoek aan de Ijshoeve D'Hooghe in Harelbeke. Dit is een melkveebedrijf waar we de koeien met kalfjes konden bewonderen, we zagen hoe de koeien werden gemolken, we kregen uitleg rond de voeding van de dieren en mochten meehelpen om hooi te geven aan de koeien.We konden proeven van de rauwe melk, platte kaas, yoghurt en natuurlijk het lekkere ijs dat de boerin zelf maakt. Even in de tractor zitten mocht ook vooraleer de boer vertrok naar zijn akker. We zagen ook hoe de verse melk in de koeltank terecht kwam rechtstreeks uit de uier van de koe en hoe deze melk dan door de melkwagen werd opgehaald om naar de melkfabriek te brengen. Ook in de klas stond er een grote koe waar de kleuters konden naar hartenlust melken.De winkel werd een zuivelwinkel, in de bouwhoek werd gebouwd met lege melkdozen.Er werden koeien geschilderd en geboetseerd met brooddeeg.Tenslotte werd er ook nog  bananenmelk bereidt waarbij de kleuters allen een "melksnorretje" aan overhielden. Het was een geslaagde stageweek, dankje aan de ouders die ons naar de boerderij brachten of terughaalden, dank aan juf Treze voor deze boeiende stageweek!
Geniet alvast van deze foto's...

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB