woensdag 12 februari 2014

Muziek in de klas!

Binnen ons thema "Muziek in de klas" toverden we onze poppenhoek om tot een echte muziekhoek.De kleuters experimenteerden ten volle met allerlei instrumenten.Vorige week gingen we naar het Peter Benoit museum waar de kleuters musiceren met de stem en muziekinstrumenten.Gisteren brachten we een bezoek aan Music Verschelde, daar kregen we een rondleiding in de winkel en werd ons het verschil getoond tussen een piano en een keyboard.De kleuters mochten zelf een deuntje spelen op het keyboard.Een andere muzikant gaf ons uitleg en een klein optreden met de verschillende soorten gitaren.Tenslotte mochten we een kijkje nemen naar de drums en kregen we ook alvast een voorsmaakje te horen! De mondjes vielen open van verbazing en de voetjes gingen spontaan op en neer.De kleuters mochten naar huis gaan met elk een plectrum.Ze oefenden er alvast mee op de gitaren in de klas. In de klas werden ook gitaren en schudinstrumenten geknutseld..Er werd gedanst, geschilderd op verschillende soorten muziek.
Hierbij volgen enkele sfeerfoto's...

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB