vrijdag 22 november 2013

Kaarsen maken!

Omdat we in het tweede leerjaar bezig zijn met het thema 'Licht aan, licht uit' leren we over licht & duisternis, dag & nacht, dieren die 's nachts leven, mensen die 's nachts werken ... We wilden natuurlijk ook zelf iets maken! Dus kwamen we op het idee om zelf kaarsen te maken. Kaarslicht is gezellig, zeker nu de dagen korter worden. We verzamelden oude kaarsen om ze dan te recycleren en een nieuw leven te geven. Het was superleuk, maar wel veel werk.

We maakten de glazen potjes schoon, knipten lontjes uit katoenen draad, knoopten de lontjes aan tandenstokers, sorteerden alle kaarsen die we gekregen hadden op kleur, ... Dan pas kon het echte werk beginnen: smelten! Goed opletten natuurlijk, de kookplaten zijn gevaarlijk als je niet veilig werkt. Na het smelten van de oude kaarsen mochten we zelf kleurtjes kiezen en het kaarsvet in onze potjes gieten! Wat vinden jullie van het resultaat? Wij vinden onze klas nu nog gezelliger!

Groetjes,
de sloebers van het tweede leerjaar & meester Steff

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB