dinsdag 12 maart 2013

Lekker en gezond!

We werkten rond het thema 'Lekker en gezond'. Het begon met het verhaal van de familie Versluys. Ze wonen in een driehoekig huis in de Smikkelstraat. Dit huis, dat eigenlijk de voedingsdriehoek voorstelt, werd ook in de klas opgebouwd. (bekijk de foto's) Elke dag brachten we een bezoek bij één van de bewoners en maakten zo kennis met een laagje uit die voedingsdriehoek. In de kelder vinden we broer nr 1. Hij houdt van sporten en doet elke dag wel iets. Dit is meteen ook de breedste laag van de driehoek; zo leren de kinderen dat ze heel veel moeten bewegen. De driehoek wordt steeds smaller. We gingen langs in het theehuis van pap (water,en thee), de verdieping van opa Sluys (bakt lekker brood), de 2 kamers van oom Veggie (fruit en groenten), het blauwe kamertje van oma (die houdt van kaas), het rode kamertje van broer 2 (vlees en vis), en het gele kamertje van broer 3 (is dol op Italië, dit is de laag van de vetten). We proefden elke dag iets: kaas, worst, broodstengels en zelfs olijven en we maakte 'oom Veggiesoep'.(bekijk de foto's) Tenslotte kwamen we terecht in het zolderkamertje helemaal in de top. Dit kamertje is meestal op slot. Daar vinden we alle 'ongezonde' dingen terug (waaronder koekjes en snoepjes) Maar gelukkig gaat ook dat kamertje heel af en toe eens open.

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB