woensdag 2 januari 2013

Kerstmis is de klas

Natuurlijk werd er ook in de klas Kerstmis gevierd. We zetten een kerstboom en die werd mooi versierd door de kleuters.  Slingers, lichtjes, ballen, engeltjes en helemaal bovenin de piek. Iedereen hielp mee en zo was het goed. Ook tijdens het spelen in het huisje en winkel, werd heel wat kerstsfeer beleefd. Sommige kleuters kregen er blozende wangen van.
Op een lege sterrenhemel werd elke dag een sterretje gekleefd. Zo was de Advent een blije tijd van uitkijken naar de geboorte van Jezus. Op het einde wisten de kinderen heel goed wat het betekent om zelf ook een lichtje te zijn voor iemand anders. Het in de praktijk omzetten, lukte nog niet altijd even goed. Maar ja, bij ons volwassenen gaat dat ook niet altijd even makkelijk!
Elke dag werden er ook meer en meer cadeautjes onder de kerstboom gelegd. De laatste voormiddag vierden we dan samen Kerstmis. Het laatste kaarsje werd aangestoken, we zongen, smulden van chipjes en wisselden pakjes uit. Alle kinderen waren heel tevreden met hun pakje en met een warme knuffel werd 'dankjewel' gezegd. Als dat geen 'lichtje zijn' is!
Tot slot konden we nog luisteren naar Yi Fan die een stukje op zijn viool speelde voor ons. De kleuters luisterden muisstil en bedankten hem met een enthousiast applaus.
 

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB