vrijdag 7 december 2012

Zwarte pieten helpen de Sint + schrijfdans ' de golven van de zee'.

Met een toverspreuk veranderden de kindjes in zwarte pieten. Er waren turnpieten, sloeberpieten, knutselpieten, snoeppieten,... Zij kregen de opdracht om de Sint te helpen met pakjes in de schoorsteen te gooien. Maar dat was niet in 1 2 3 geklaard. Ze moesten over dunne daken stappen, springen over schoorstenen, van het ene dak naar het andere huppen, enzo... In de les van schrijfdans maakten we golven van de zee. We dansten rond de boten (hoepels) waardoor we golven maakten en de boten op en neer gingen. We maakten golven met lange slierten papier waar de kleuters mochten onder kruipen. Met speelgoedauto's volgden we de weg van de golven. Op zandplaten tekenden we met onze vinger golven op de muziek. Daarna het echte werk: met stiften op papier waar ze later zelf een stoomboot mochten op tekenen.

   

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB