dinsdag 23 oktober 2012

Van je pom pom poen...

Halloween komt er aan en dat weten de kleuters ook. Ik bracht op maandag een pompoen mee en vroeg wat we daar mee konden doen. Juist! Soep maken en een griezelpompoen maken. Dus deden we dat. Eerst werd de pompoen eens rond gegeven. Best zwaar hoor! (al wilden de stoere jongens dat niet onmiddellijk toegeven natuurlijk)
De meeste ingrediënten waren ook gekend: ajuin, peper, zout, gepelde tomaten. Bij het bouillonblokje gokten ze er op los: een kaasje, vlees, paté... Sommigen herkenden de geur wel en legden de link naar vlees, soep...
Er lagen 4 schortjes klaar, voor 4 helpertjes. De andere kinderen zochten andere bezigheden op.
Na de speeltijd vulde de klas zich met de heerlijke geur van verse soep. Alleen nog mixen en eventjes laten afkoelen en we konden proeven. Voor enkele kinderen was eventjes nippen al voldoende, anderen dronken gretig, tot de hele pot leeg was.
In de uitgeholde pompoen werd een gezicht gesneden. Daar zetten we een kaarsje in, gordijnen dicht en licht uit en boooeeeh..... onze pompoen werd een griezelpompoen.

0 reacties :

MOEDERDAGPAKKET: online bestelling.

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB