woensdag 17 oktober 2012

NIEUWS VANUIT DE LORKfoto's:

Dag beste ouders,

Hier wat nieuws over jullie oogappels vanuit De Lork.
We stellen het hier opperbest. De sfeer is heel goed en we hebben al heel wat leuke en avontuurlijke activiteiten achter de rug.
Maandag zijn we allen veilig aangekomen, dank zij onze bereidwillige chauffeurs, waarvoor dank.
Meteen vertrokken we op verkenning met behulp van het wandelnetwerk. Op de top van de Kemmelberg maakten we kennis met Astérix en Obélix die ons als gasten uitnodigden in de Lork. Na een lekkere maaltijd ('t waren kroketjes) wandelden we in de mooie streek rond Kemmel. Onderweg moesten we goed uitkijken om de foto's de ontdekken die we hadden meegekregen. Met behulp van kaart en kompas leerden we ons oriënteren in streek. 's Avonds liepen we met onze zaklampen door het donkere bos. Brrr , best eng maar wel spannend.
Dinsdagvoormiddag leerden we veel over de natuur in Kemmel. Een gids vertelde ons over paddenstoelen, boslagen,  kruiden en nog veel meer. In de namiddag werden we in kleine groepjes gedropt met de auto en moesten we onze weg verderzetten, gewapend met een stafkaart. Uiteindelijk bereikten we Bayernwald, een Duits loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog. Met onze eigen taxi's konden ze een gratis meereizen als ze op de stafkaart konden tonen waar ze zich bevonden. Twee groepjes waren toch even het noorden kwijt maar uiteindelijk bereikte iedereen veilig 'De Lork'. 's Avonds  verrasten juf Liane en haar man ons met een knotsgekke quiz.
Vandaag trokken we een hele dag naar Zonnebeke en Ieper maar dat lees je wel in een ander verslag.

Aan iedereen veel groeten.
Tot vrijdag !

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB