woensdag 3 oktober 2012

Naar de boomgaard!

Maandagnamiddag vertrokken alle kleuters van de 2-3 klassen naar de boomgaard in Zwevegem Sint-Denijs.Hartelijk dank aan de ouders,grootouders die ons wilden brengen en/of terugbrengen naar school! De boerin wachtte ons op en vertelde ons over de fruitsoorten en haar werk op de boerderij.Toen kwam het echte werk , we werden verdeeld in 2 groepen en de ene groep startte met een wandeling door de boomgaard waarbij ze de pijlen moesten volgen en hier en daar stond een bord met uitleg.Tijdens de wandeling kwamen we ook de superlieve bok tegen met de andere geitjes.De andere groep mocht onmiddellijk starten met de appelpluk.Na 3 grote kisten vol mochten zij helpen de appels in zakken doen en met hulp van de boerin werd alles gewogen op de weegschaal. Toen moesten er ook appels geraapt worden om appelsap te maken.De kleuters mochten de appels wassen en dan de appels in een machine gooien waarbij alles geplet werd en het sap opgevangen werd in een grote kom. Natuurlijk werd er grondig geproeft van dit appelsap en lekker dat het was! Jammergenoeg werd het tijd om terug naar school te vertrekken maar met elk een zak vol appels mee naar huis kon deze namiddag niet meer stuk. Enkele sfeerbeelden volgen van groep 1...

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB