maandag 8 oktober 2012

Lekkere appelflapjes

Om het thema over appels en ander fruit af te sluiten, maakten we appelflapjes. Eerst bereidden we met de appels die we meebrachten van de boomgaard, appelmoes. Die lieten we afkoelen. De dag erna hebben we dan het gerechtje afgewerkt. Uit de vellen bladerdeeg werden rondjes gehaald. Op elk rondje legden de kleuters een lepeltje koude appelmoes. De rondjes bladerdeeg werden dichtgeplooid tot halve maantjes. Goed de randjes aandrukken met een vork en ziezo, de eerste exemplaren waren klaar. Op het einde van het hele proces werden ze nog ingewreven met wat losgeklopt ei, om ze mooi te laten blinken. Als laatste nog een klein beetje suiker op strooien en de flapjes konden de oven in. Na 20 minuten waren de eerste klaar en vulde onze klas zich met een heerlijk luchtje.
Na de middag, wanneer de appelflapjes voldoende afgekoeld waren, konden we proeven van de bakkunsten van de junior bakkertjes. En ze kregen een welverdiende 10 op 10.

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB