maandag 3 september 2012

Veilige schoolstart 2012 - samen werken we aan een verkeersveilig schooljaarBegin september 2012.. de ideale gelegenheid om de fiets van je schoolgaande kinderen na te kijken, het fluojasje opnieuw boven te halen en de regels omtrent het correct parkeren in de schoolomgeving nog eens op een rijtje te plaatsen.

In alle omstandigheden waarin men minder dan 200 meter ver kan zien (donker, mist, felle regen of sneeuwval) zijn reflectoren en het gebruik van een wit voorlicht en rood achterlicht verplicht, dit voor alle types fietsen.
De opvallende gele of oranje kleur van het fluojasje zorgt dat je kind overdag goed zichtbaar is als voetganger of fietsers. Dankzij de reflecterende banden is men ook zichtbaar bij duisternis.

In de schoolomgevingen geldt een zone met maximumsnelheid van 30 km/u. Door deze snelheid te respecteren kan men nog tijdig reageren op onverwachte omstandigheden, bijvoorbeeld een plots overstekend kind. Plaats uw kind in een aangepast kinderzitje en / of doe steeds de gordel aan, ook voor korte ritten. Het is tevens duidelijk dat foutparkeren in een schoolomgeving (parkeren op trottoir, op het zebrapad, op het fietspad,...) gevaarlijk is voor de andere kinderen.

Valentijn Seys
Verkeerscoördinator
Politiezone Harelbeke

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB