donderdag 27 september 2012

De appels zijn rijp!

Deze week leren we alles over de appel, we zijn ons volop aan het voorbereiden op het bezoek aan de boomgaard aanstaande maandag. De derde kleuterklassers tekenden een appelboom met nog 6 appels in de boom, ze schilderden de achtergrond met waterverf en toen volgde een meetactiviteit waarbij ze een ladder knutselden.Met vallen en opstaan zijn ze er allen in geslaagd om de opdracht tot een goed einde te brengen. Het tweede kleuter mocht een kartonnen appel uitknippen,de appel decoreren met krijt, een gaatje uitprikken en knutselden een wormpje dat zich door de appel boorde. Er werd gedanst met appels, we leerden een dansje van de appelman,leerden een lied van de appel,beluisterden het verhaal van de appel en de worm, beleefden veel plezier met een gezelschapsspel van de boomgaard. Neen , we hebben er nog niet genoeg van en werken dit thema nog wat verder uit. Enkele sfeerbeelden volgen...

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB