donderdag 31 mei 2012

In het spoor van de dino's

Op dinsdag 29 mei gingen we naar het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Dit was de afsluiter van  ons thema over de dinosaurus. Om 7.45u stapten we reeds naar het station waar we op de trein wachtten. Voor de meeste kleuters was de treinreis al een hele belevenis. Anderhalf uur later waren op onze bestemming: het station  'Bruxelles Luxembourg'. Na 10 minuutjes wandelen bereikten we de plaats waar het allemaal om ging: het museum. Een reusachtig exemplaar wachtte ons buiten reeds op.
Eenmaal binnen konden we aan onze tocht naar een ver verleden beginnen.
Om 11.30 u was het tijd voor een rustpauze en genoten we van onze picknick. Dat was ook niets te vroeg, want hier en daar lieten de buikjes zich al horen. (of waren het dan toch de dino's die ons grommend in de gaten hielden?)
Na de middag bezochten we ook nog een tweede tentoonstelling waar we meer te weten kwamen over de zoogdieren. En omdat het een prachtige dag was, maakten we een ommetje naar een nabij gelegen park, waar we nog wat van de zon konden genieten.
Om 15.30 u spoorden we terug naar Harelbeke, moe maar voldaan. Enkele kleuters waren zelfs volledig uitgeteld.

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB