maandag 7 mei 2012

Fietsertjes in de dop

In de laatste week van april mochten de kleuters hun fiets meebrengen naar school. Eerst bekeken we een filmpje waarin we zagen hoe 2 kinderen leerden fietsen. Daarna probeerden we ook alles zelf uit. Vertrekken op een goede manier, vertragen en een bocht nemen, slalom rijden en een hindernis ontwijken, remmen en stoppen  juist daar waar het moet; al deze vaardigheden werden geoefend. De kleuters kregen ook een gekleurd lintje aan de rechterkant van het stuur. Dit als geheugensteuntje bij het op- en afstappen van de fiets. Dit is de kant van de stoep; dus de veilige kant. Misschien belangrijk om te onthouden, wanneer de kleuters later samen met mama of papa op de openbare weg zullen rijden.
Het weer zat niet echt mee, maar dat kon voor de kleuters de pret niet drukken. Er werd naarstig geoefend en op het einde van de week kregen alle kinderen dan ook hun fietsdiploma. Flink gedaan hoor!

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB