woensdag 21 maart 2012

't Is al kip wat de klok slaat!

Maandagmorgen werden we in klas onthaald met veel gekakel en 'getok'. Zelfs het gebabbel van de kleuters bij het binnenkomen, werd erdoor overstemd. Het beestje, niet gewend aan zoveel aandacht, werd na een tijdje rustig en ging er op haar gemak bij zitten. Dus dacht ik dat dit wel het ideale moment was om het karton boven op de kooi, eventjes weg te nemen voor een fotoshoot met de kleuters. Maar bij de tweede kleuter ging het al mis. Het kippetje vloog op de afsluiting en koos voor de vrijheid van de klas. Paniek alom! Haastig werden de beentjes opgetrokken en enkele kleuters verstopten zich achter een tafeltje of bank. Jammer voor de kip, maar de ontsnappingspoging was van korte duur. (alhoewel ik er toch wel een tiental minuten over heb gedaan) Met de kip stevig in de handen, vonden de kleuters het toch wel fijn, om ze even te kunnen aanraken of strelen. En dat het kippetje het toch ook wel een beetje fijn vond in onze klas liet ze merken, door ons te belonen met een vers gelegd eitje.
De volgende dag gingen we op 'kippenbezoek'. Zo konden we ook zien hoe kippen en hun haan zich gedragen in hun natuurlijke omgeving; het kippenhok. De kleuters mochten binnen de omheining tussen de kippen lopen en een kijkje nemen in hun hok waar ze slapen en eitjes leggen. Van schrik was bij de kleuters geen sprake meer, bij de kippen daarentegen... Zelfs de hoge afsluiting was geen hindernis om aan de drukte te ontsnappen.

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB