dinsdag 6 maart 2012

Lekker en gezond

In de week na de krokusvakantie werkten we rond het thema 'gezonde voeding'. We bekeken de voedingsdriehoek van naderbij. Deze driehoek werd voorgesteld als een driehoekig huis van de 'familie Versluis' uit de Smikkelstraat. Elke dag gingen we op bezoek naar een bepaalde verdieping of één of ander kamertje in het huis. We proefden koffie en thee, volkoren brood, kaas en gedroogde worst, tomaten en witloof, ja... zelfs olijven! We leerden dat het belangrijk is om elke dag veel te bewegen en veel water te drinken, en uit elke laag van de voedingsdriehoek iets te nemen. Behalve uit het piepkleine zolderkamertje. Wat daarin ligt bewaren we voor feestjes en speciale gelegenheden. Maar laat het nu net dit kamertje zijn, waar de kleuters o zo graag vertoeven. (en waarschijnlijk ook veel volwassenen) Hierin liggen namelijk de koekjes, de snoepjes, de chips, de ijsjes, de frisdranken...
Op dinsdag 28 februari werden we uitgenodigd door de leerlingen van het 4de middelbaar voor een lekker en gezond ontbijt. Het zijn ook deze jongens en meisjes die elke woensdag instaan voor het wassen, snijden en verdelen van het fruit. De kleuters konden smullen van lekker vers bruin brood met confituur, smeerkaas, druiven, rozijntjes, sinaasappel en yoghurt. Alles werd met smaak weggespoeld met melk of fris water.
Nogmaals bedankt, het was super lekker en gezellig!

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB