zaterdag 24 maart 2012

Broelmuseum

Binnenkort leren we in de klas over KUNST. Als voorbereiding op onze thema gingen we op woensdag 21 maart naar het Broelmuseum in Kortrijk. Het was alweer een geslaagd uitje.
Alle kinderen kregen een detail van een kunstwerk in hun hand. Als hun kunstwerk in de zaal hing waar we op dat moment waren, dan werden zij 'baas van de zaal'.
Allerlei leuke opdrachten moesten uitgevoerd worden. Was de opdracht geslaagd, dan stond er steeds een kistje klaar met een letter in.
Speel ridder op het paard en maak een praatje met een andere ridder; zeg 5 dingen die op het schilderij staan, maar doe dat zonder te kijken; luister naar het gedicht en vul aan met een rijmwoord; luister naar de zinnen, bij welk schilderij uit de zaal past die zin?; arm en rijk, wie draagt wat?; waar of niet waar?; kijk goed naar de details, passen die bij jouw schilderij?; wie heeft het schilderij gemaakt?...

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB