woensdag 8 februari 2012

Het rapport

Rapporteren is communiceren. Vergelijk het evalueren en rapporteren met een medische behandeling. In het ziekenhuis voert men niet alleen onderzoeken uit en deelt de dokter niet alleen de onderzoeksresultaten mee. Hij beoordeelt ook de onderzoeksresultaten, hij stelt een diagnose en op die diagnose een behandeling of...  Hij stelt de patiënt gerust: leef zo voort, er is niets aan de hand!

Ook onze leerlingen krijgen een rapport met een boodschap voor de toekomst. Bij een positieve beoordeling is de boodschap, verder doen zoals men bezig is. Maar vaak zal er aan de beoordeling ook een aanwijzing vastzitten om het gedrag bij te sturen.

Om een juiste beoordeling te doen zijn alle onderzoeksgegevens even belangrijk! De goed meetbare vakken die vaak in punten en procenten uitgedrukt worden, even als de minder goed meetbare vakken, waarvoor een doelgerichte verwoording wordt gebruikt.

Bekijk ook de inleiding van ons rapport.

0 reacties :

Jaarthema 2020-2021

Jaarthema 2020-2021

Verloren voorwerpen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is reeds voorbij. De inschrijvingen staan vanaf 1 maart open voor iedereen. Gelieve langs te komen tijdens de schooluren of voorafgaand een afspraak te maken.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!


Omdat we door de huidige coronamaatregelen geen rondleidingen mogen organiseren, kan je alvast hier een virtuele rondleiding krijgen.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB