woensdag 29 september 2010

Naar de boomgaard

Het wordt stilaan een gewoonte. Ook dit jaar trokken we naar de boomgaard. enkele bereidwillige mama's, papa's, grootouders brachten ons veilig naar de plaats van bestemming. De meeste kleuters hadden hun regenlaarzen aan, en dat was ook wel nodig, want hier en daar was het toch wel wat modderig. De fruitboerin, Marijke, wachtte ons op en onder begeleiding van de huiskitten, volgden we eerst het fruitleerpad. Daarna toonde Marijke ons voor hoe we appels moesten plukken en ze voorzichtig in de kratten leggen. Toen alle kratten goed gevuld waren, mochten de kleuters nog een krat vol appels rapen. Natuurlijk enkel die zonder wormgaten of rotte plekken. Dan de mouwen opgestroopt en de appels gewassen. Elk om de beurt mochten de kinderen 2 appels in de grote, nogal lawaaierige hakselmachine gooien. Deze appelpulp werd in een appelpers gegooid en kijk... daar liep het appelsap in een emmer! En dan nog proeven natuurlijk. Mmmm, heerlijk appelsap; gezond en zelf gemaakt, dat smaakt!
Hier kunt u enkele foto's van de uitstap bekijken.

0 reacties :

Jaarthema 2019-2020

Jaarthema 2019-2020

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen voor volgend schooljaar:

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2018 die niet van de voorrangsperiode konden genieten, is gestart op maandag 2 maart 2020 om 8u00 stipt.

AANDACHT: omwille van de Corona-maatregelen kunnen inschrijvingen nu enkel via mail doorgegeven worden (info@vbsheilighart.be). U ontvangt daarna een e-mail met de gegevens die we hiervoor nodig hebben. Het ondertekenen van de documenten volgt later.

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be