donderdag 26 oktober 2017

Herfst in de Berenklas

We werkten in de Berenklas twee weken rond de herfst. We prikten onze vingers aan een bolster en leerden het verschil tussen een tamme en wilde kastanje. We hoorden via een verhaal en tafelpoppenkast dat sommige dieren een wintervoorraad aanleggen. De tweede kleuters boetseerden een egel, de derde kleuters een vliegenzwam. Met onze verzamelde blaadjes en herfstvruchten werkten we ons herfstwerkje verder af. We hebben met blaadjes gestempeld en een herfstboom getekend of geschilderd. Via ons themaliedje rond de herfstblaadjes weten we hoe het komt dat de bomen kaal worden. Als je graag het liedje eens wil horen, vraag ons maar om het te zingen. We kunnen het liedje heel goed! Het verhaaltje over Rikki en de eekhoorn maakte ons een beetje verdrietig, want de eekhoorn is gestorven. Met onder andere eikels hebben we een aantal dingen gemeten. 

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Inschrijven eetfestijn schoolfeest

Inschrijven eetfestijn schoolfeest
Schoolfeest 11 juni 2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB