donderdag 26 oktober 2017

Herfst in de Berenklas

We werkten in de Berenklas twee weken rond de herfst. We prikten onze vingers aan een bolster en leerden het verschil tussen een tamme en wilde kastanje. We hoorden via een verhaal en tafelpoppenkast dat sommige dieren een wintervoorraad aanleggen. De tweede kleuters boetseerden een egel, de derde kleuters een vliegenzwam. Met onze verzamelde blaadjes en herfstvruchten werkten we ons herfstwerkje verder af. We hebben met blaadjes gestempeld en een herfstboom getekend of geschilderd. Via ons themaliedje rond de herfstblaadjes weten we hoe het komt dat de bomen kaal worden. Als je graag het liedje eens wil horen, vraag ons maar om het te zingen. We kunnen het liedje heel goed! Het verhaaltje over Rikki en de eekhoorn maakte ons een beetje verdrietig, want de eekhoorn is gestorven. Met onder andere eikels hebben we een aantal dingen gemeten. 

0 reacties :

OPB 2019

KALENDER

SCHOOLMENU

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2018-2019

De voorrangsperiode voor broers en/of zussen alsook kinderen personeel van het geboortejaar 2016, is gestart op maandag 6 november 2017. Inschrijvingen kunnen enkel plaats vinden na telefonische afspraak met het secretariaat of de directie.

Kinderen van dit geboortejaar die niet van deze voorrangsperiode genieten, kunnen pas ingeschreven worden vanaf de eerste schooldag van maart. Onze inschrijvingen starten op maandag 5 maart 2018, vanaf 8u00. Hiervoor wordt er ook best een afspraak gemaakt met het secretariaat of de directie. Er is ook nog een info-avond op dinsdag 6 februari 2018 van 17u30 tot 19u30.

ZOEKEN

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive