donderdag 9 februari 2017

Musiceren met Peter Benoit

De leeuwtjesklas ging  op bezoek naar het geboortehuisje van Peter Benoit. U weet wel, hij die het volk leerde zingen. We kregen een rondleiding en maakten zo kennis met het verre verleden van de bekendste Harelbekenaar.  Raar hoor, al die vreemde dingen: houten klompen, een olielamp, een mattenklopper, een stoof, ... Bij het wafelijzer en ouderwetse strijkbout konden de kleuters zich wel nog iets voorstellen. We zagen de viool van de jonge Peter Benoit en beluisterden een stukje pianomuziek. Dit vonden de kleuters wel mooi !
De muziekpedagoog Karel Op De Beeck liet de kleuters proeven van heel veel facetten van muziek. De kleuters musiceerden, zongen, maakten kennis met een uitgebreid gamma aan niet zo alledaagse muziekinstrumenten, en maakten een muzikale wereldreis. Het was een namiddag vol boeiende muzikale verhalen, maar dit keer zonder K3 en andere Ketnetvedetten. En we hebben er van genoten!!


0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB